Bestel hier bloedonderzoek mogelijkheden voor particulier.

Ooracupunctuur

Over

Ooracupunctuur

De  ooracupunctuur heeft zijn oorsprong vanuit Frankrijk (Lyon). Hierbij heeft de arts dr. Paul Nogier begin jaren ’50 aan de hand van jaren ervaring met zijn patiënten de punten op het oor zeer nauwkeurig in kaart gebracht heeft.  Hiervan zijn de resultaten betreffend zijn werk over de hele wereld bekend gemaakt. Daarnaast worden zijn ideeën ook  onderwezen in  Europa, de VS tot zelfs in China, de bakermat van de acupunctuur.

Op het gebied van acupunctuur is veel  wetenschappelijk onderzoek gedaan  en chronische pijnklachten.

De punten op het oor zijn net als op de voet weerspiegeld met onderdelen van het hele lichaam. Met een specifieke puntenzoeker, wat op huidweerstand werkt, kan je precies de punten zoeken waar een mogelijke blokkade zit. 

Voor een afspraak neem nu contact met mij op!

Ook bij afvallen?

Ooracupunctuur werkt ondersteunend bij diverse lichamelijke en mentale klachten. Daarnaast is het ook een mooie manier om de spijsvertering te beïnvloeden. Door specifieke punten van de spijsvertering te behandelen, ondersteunt het een lichaamsproces om gewicht te verliezen. Daarnaast beïnvloedt de acupunctuur op een positieve manier stress en spanning, doordat het spierspanning verlaagt. Tevens is ooracupunctuur op emotioneel vlak goed te gebruiken. Bijvoorbeeld bij  slaapproblemen, innerlijke onrust, stress, snaaien, honger of snaaien. Denk hierbij ook aan zoete en hartige trek.

Hoe werkt (oor)acupunctuur?

Ooracupunctuur naaldjes inzetten is in principe niet pijnlijk. Daarentegen kan bij een acute klacht een puntje gevoeliger zijn. Door de acupunctuur wordt het  autonome zenuwstelsel geprikkeld, zodat er stoffen vrijkomen zoals endorfines, serotonine, noradrenaline. Hierdoor krijg je in je lichaam een pijnstillend effect, waardoor klachten kunnen afnemen. 

Indicatie

Ooracupunctuur zet ik bij de leefstijlbegeleiding in ter ondersteuning van het afvallen, maag en darmklachten, verbeteren van de bloedsuikerspiegel. Maar het kan voor diverse andere klachten ingezet worden en is bijzonder effectief gebleken bij het  reduceren van pijnklachten.

Een kleine greep uit behandelbare klachten:

 • Verbetering bij bloedsuikerspiegel en Diabetes
 • Burn-out en stress gerelateerde of vermoeidheidsklachten
 • Overgangsklachten
 • Hoofdpijn, migraine
 • Gewrichtspijn zoals : golf en/of tennis elleboog
 • Blessures
 • Allergie, hooikoorts
 • Ondersteuning bij afvallen
 • Maag en darmklachten, spastische darm
 • Ondersteuning bij stoppen met roken
 • Slaapproblemen

Ooracupunctuur gaat goed samen met andere behandelingen zoals body mind release en voetreflextherapie. 

Voor de prijzen verwijs ik je naar: tarieven

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke gebruikservaring te bieden. We vragen u eenmalig hiervoor toestemming te geven. Privacy- en cookiebeleid.